Har dit barn brug for
børnefysioterapi?

 

 

Har dit barn brug for
børnefysioterapi?

 

Babymobilisering

En fysioterapeutisk undersøgelse og behandling sker i rolige omgivelser for at skabe tryghed. Med bløde mobiliseringer arbejdes der med muskler og senevæv for at afhjælpe låsninger af nakke, ryg og bækken hos spædbørn.
Det er vigtigt at der følges op på behandlingen med korrekt løfteteknik og øvelser til styrke og opretholde behandlingens effekt.

Symptomer kan være:
Favoritside      Skævt/fladt kranie   At ligge i “bananform”   Problemer med amning    Urolig    Sen motorisk udvikling

Favoritside

Favoritside kan komme til udtryk ved at dit spædbarn kun kan se til den ene side, kryber/ bevæger sig asymmetrisk, kun ruller til den ene side. Det er oftest en låsning eller en stramhed i bindevævet, som er grunden til restriktion af bevægeligheden.  Det er vigtigt, at booke et check op hos en fysioterapeut, så dit spædbarn igen kan have fri bevægelighed og derved udvikle en god motorik.

Fladt baghoved

Når spædbørn har en låsning i nakke, ryg eller bækken og/eller har en favoritside, så er der risiko for fladt/skævt kranie.

Motorisk usikre børn

Fysioterapi og motorisk træning kan være en god idé ved motorisk usikkerhed. Der kan være mange grunde til motorisk usikkerhed.
Sansemotoriske udfordringer kan komme til udtryk ved en nedsat motorisk kontrol, problematikker med låsninger som spædbarn, udfordringer med at ligge på mave og mange andre.

Stress

Flere børn og unge udviser tegn på et øget pres og i visse tilfælde stress. Symptomer på stress hos børn er diffuse og kan være svære at se.
Det kommer til udtryk ved ondt i maven, rastløshed, ked af det, uforklarlige eller usammenhængende smerter forskellige steder i kroppen, øget tørst, svært ved at sove. I nogle tilfælde udstrykker barnet udtrykhed ved f.eks skole, store forsamlinger og andet, som trigger stress-responset. Det er dog langt fra altid at børn sætter ord på deres følelser, og der ses det psykiske ubehag i mere fysiske symptomer.
Stressbehandlingen er oftest 1-3 gange og er tæt forbundet med sansemotorik og bevægelse.

Har du spørgsmål til, hvorvidt jeg kan hjælpe dig?

Du får svar indenfor 24 timer på hverdage!

Beskriv din problemstilling

Dit navn

Din e-mail

Dit telefonnummer