Ammeforberedelse i København

Book her

 

 

 

 

 

Hvem har brug for ammeforberedelse?

Alle, ville være det korte svar. Ammeforberedelse henvender sig til dig, der ønsker at komme godt fra start med din amning. Dette uanset om du venter dit første barn eller har et ammeforløb bag dig. Måske du har ammet uden større udfordringer, men har brug for en genopfriskning? Eller har et kompliceret ammeforløb i bagagen og ønsker at komme bedre fra start. Måske var du nødsaget til at stoppe dit ammeforløb langt før, du havde forventet eller håbet? At have ammet med udfordringer betyder ikke nødvendigvis, at dette gentager sig i et efterfølgende ammeforløb. Mange ammeudfordringer kan afhjælpes med små eller større justeringer – men vigtigt er at vide, at hjælpen findes!

Hvad skal jeg forstå ved ammeforberedelse?

Amning kræver tid og ro, men også viden om det arbejde, der er i vente. Selvom det at amme kan lyde som en simpel opgave, er det ikke altid oplevelsen hos jer, vi møder. Mange beskriver, at det at etablere en amning, var med langt flere udfordringer end forventet. Ikke kun for den ammende, men også for de pårørende omkring. Derfor ønsker vi, at komme ammeudfordringerne i forkøbet. Med konkret og håndgribelig vejledning, får du de bedste forudsætninger, helt fra den spæde start.

For mange fylder selve fødslen meget i bevidstheden, og ofte så meget, at livet på den anden side af fødslen får mindre tid og opmærksomhed- Det kan derfor føles som en overvældende indsats at lære at amme. Med individuel ammeforberedelse klæder vores jordemoder dig på, så du har de bedste forudsætninger for en ukompliceret amning. Du lærer blandt andet om den første amning, barnets signaler, korrekt sutteteknik og ammestillinger. Derudover undervises du i, hvordan du passer godt på dig selv og praktiserer egenomsorg i dit ammeforløb. Desuden introducerer vi dig til de hyppigste ammeudfordringer, og hvordan du selv hjælper amningen tilbage på sporet. Det er yderst gavnligt at kunne identificere udfordringerne, inden de får rigtig fat.

Troen på et succesfuldt ammeforløb og opbakning til amning er vigtige elementer for vellykket amning. Derfor opfordrer vi dig altid til at medbringe din partner, eller en du føler dig tryg ved, som kan deltage i ammeforberedelsen med dig. 

Hvorfor er ammeforberedelse vigtig?

Statistik viser, at langt de fleste herhjemme påtænker at amme, og har et ønske om det. Faktisk viser tallene at 97-99% begynder, når barnet er født. Allerede to uger efter fødslen, er næsten 20% af de påbegyndte ammeforløb ophørt. Formodentlig fordi der ikke er blevet givet den nødvendige og rette hjælp til at komme i gang. 

Seks måneder efter fødsel er tallet for fuldammede børn i Danmark omkring 10%. Dette trods WHO og Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fuldamning ind til barnet er seks måneder. 

Ammestop kan have mange årsager, og være både selvvalgt, en nødvendighed eller uønsket. Ønskeligt er, at det er dig, der beslutter, hvornår du og din baby er klar til et ammestop.

Uanset hvad, tyder meget på, at der er meget uvidenhed og usikkerhed omkring amning, og at et ammeforløb kan have brug for hjælp og assistance mange gange undervejs, og ikke kun i begyndelsen. 

Vil du vide mere?

Vi står klar til at hjælpe!

Har du bekymringer eller tvivl omkring, hvorvidt du ønsker at amme, hvordan du ammer med supplering, eller ønsker at komme godt i gang med flaske fra start, hjælper vi dig også gerne med det. Ammeforberedelse favner bredt og er uanset ønsket ernæringsmetode en mulighed for at gennemgå alle spørgsmål og overvejelser i god tid. Vi kan hjælpe dig med at lægge en plan uanset, hvad udgangspunktet er. 

Vores jordemoder har videreuddannet sig til ammevejleder for at kunne give den bedst mulige vejledning, baseret på den nyeste forskning og erfaringer fra praksis, både nationalt og internationalt. 

Du er velkommen til at ringe til os helt uforpligtende, hvis du er nysgerrig på om individuel ammeforberedelse er noget for dig, eller hvis du har specifikke spørgsmål eller behov.

Priser for ammeforberelse og ammevejledning

Ammeforbereldese på 1,5 time for 975 kr. Du har mulighed for 300 kr tilskud fra Sygeforsikring Danmark.

Ammevejledning på 2 timer koster 1500 kr. Der er mulighed for tilskud på 300 kr fra Sygeforsikring Danmark.

Et klippekort på 2 timers ammevejledning og 1 times babytjek for 2100 kr. Du har mulighed for tilskud på 433 kr fra Sygeforsikring Danmark.
Du kan læse mere om ammevejledning her og om vores babytjek her.

  Har du spørgsmål til, hvorvidt jeg kan hjælpe dig?

  Du får svar indenfor 24 timer på hverdage!

  Beskriv din problemstilling

  Dit navn

  Din e-mail

  Dit telefonnummer