Har min baby en låsning i nakken?

Book tid her

 

 

 

Har din baby en låsning i nakken? Har dit spædbarn svært ved at kigge til begge sider, svært ved at ligge på maven og løfte hovedet og kan dit barn ikke nå tæerne op til hovedet? Så er det en god idé, at få et babytjek hos en babyfysioterapeut for at undersøge om der er en låsning eller en stramhed i bindevævet.

Har min baby en låsning i nakken? Har dit spædbarn svært ved at kigge til begge sider, svært ved at ligge på maven og løfte hovedet og kan dit barn ikke nå tæerne op til hovedet? Så er det en god idé, at få et babycheck hos en børnefysioterapeut for at undersøge om der er en låsning eller en stramhed i bindevævet.

Der kan være mange grunde til, at en baby har en låsning i nakken, ryggen eller bækkenet. Bland andet kan det skyldes lynfødsler, hårde fødsler, kejsersnit, at ligge skævt i bækkenet. Brug af sugekop og tang kan sætte sine spor hos de små.

Disse påvirkninger kan give gener hos nogle spædbørn og de kan derfor have brug for en hjælpende hånd til at finde styrke og bevægelighed.

Der ses et stigende antal spædbørn, som behandles for låsninger og det skyldes både at der oftere bruges hjælpemidler under fødslen og at man bliver bedre og bedre til at opdage problematikker hos de små.

Hvis der opstår en låsning eller en stramhed i bindevævet efter stort pres eller en skæv stilling i bækkenet, oplever barnet ubehag og nedsat bevægelighed. Har spædbarnet ikke optimal bevægeliged, kan det være svært at følge den motoriske udvikling. Man har brug for fri bevægelighed for at kunne udvikle sig motorisk og lære nye ting.

Hvornår skal du overveje børnefysioterapi til dit spædbarn?

  • Favoritside

  • At ligge i bananform/C-form

  • Skævt/fladt baghoved

  • Problemer med amning

  • Kropslig uro

  • Sen motorisk udvikling

  • Svært hovedløft og mavetid

Behandling af låsning hos spædbarn

Heldigvis kan en babyfysioterapeut behandle låsninger hor spædbørn på en stille og skånsom måde. Hos Sansfys bruges rolige og bløde mobiliseringer for at fjerne låsninger og stramheder i bindevæv og muskler. Behandlingen foregår i god kontakt med baby, med forældrene tæt på og i rolige omgivelser.
En fysioterapeutisk undersøgelse og behandling søger at skabe tryghed. Med bløde mobiliseringer arbejdes der med muskler og bindevæv for at afhjælpe låsninger af nakke, ryg og bækken hos spædbørn.

Det er vigtigt at der følges op på behandlingen med korrekt løfteteknik og øvelser til at styrke og opretholde behandlingens effekt. Behandlingsforløbet hos spædbørn er oftest kort, fordi spædbørn er bløde i leddene og i kontinuerlig udvikling. De reagerer derfor hurtigt på manuel behandling.

Har du spørgsmål eller er i tvivl om din baby har brug for fysioterapeutisk behandling, så kontakt Julie på tlf 20744619 eller i kontaktformularen længere nede på siden og hør mere.

Book her

 

Se andre behandlinger

Sansefys tilbyder alt til børn og unge

Hvad tilbyder Sansefys?

Har du spørgsmål til, hvorvidt jeg kan hjælpe dig?

Du får svar indenfor 24 timer på hverdage!

Beskriv din problemstilling

Dit navn

Din e-mail

Dit telefonnummer