Låsninger hos spædbørn?

Hvert 5. barn har i 2018 været forbi behandling for låsninger, gråd eller favoritside. Lynfødsler, hårde fødsler, kejsersnit, sugekop og tang kan sætte sine spor hos de små. Derfor påvirkes nogle spædbørn af fødslen og kan derfor have brug for behandling.
Heldigvis kan en børnefysioterapeut hjælpe med låsning hor spædbørn. En børnefysioterapeut bruger rolige og bløde mobiliseringer for at fjerne låsninger og stramheder i bindevæv og muskler.

Symptomer hos spædbørn kan være:

•  Favoritside

  At ligge i ”bananform”

  Skævt kranie

  Problemer med amning

•  Kropslig uro

•  Sen motorisk udvikling

  Svært ved hovedløft og mavetid

En fysioterapeutisk undersøgelse og behandling sker i rolige omgivelser for at skabe tryghed. Med bløde mobiliseringer arbejdes der med muskler og senevæv for at afhjælpe låsninger af nakke, ryg og bækken hos spædbørn.
Det er vigtigt at der følges op på behandlingen med korrekt løfteteknik og øvelser til styrke og opretholde behandlingens effekt.Behandlingsforløbet hos spædbørn er oftest kort, fordi spædbørn er bløde og i kontinuerlig udvikling. Derfor reagerer de heldigvis hurtigt på manuel behandling.Har du spørgsmål eller er i tvivl om din baby har brug for fysioterapeutisk behandling, så kontakt Julie på

Julie Lade // Sansefys – børnefysioterapi i København