Hvorfor er det lige, at mavetid er så vigtigt for babyer?

Vi hører altid at mavetid hos babyer er vigtigt for deres udvikling, men hvad er det helt præcis der sker, når de små for lov til at træne maveliggende?

Når en baby ligger på maven er det ren træning, hvilket også er derfor, at de har brug for pauser. Giv dem mange korte træninger i løbet af dagen, så styrken kan bygges op.
Spædbørn som ligger på maven træner både styrke og vigtige funktioner til videre motorisk udvikling. Hvis et spædbarn ikke kan ligge på maven vil det heller ikke kunne trille, krybe, kravle eller gå. Så hvis der er udfordringer med at få din baby til at ligge på maven, så er det en god idé at blive tjekket tidligt. Jo tidligere du kommer og får et tjek af motorikken, jo bedre.
Giv dit barn en god start på sin udvikling med en god motorik!

Fordele ved at ligge på maven:

• Baghovedet form
Fjerner tryk fra baghovedet, og mindsker risiko for fladt eller skævt baghoved.

Orale funktioner
Forbedrer spædbarnets orale funktioner ved at styrke tungen, munden og halsens muskler.

Videre motorisk udvikling
Styrker kroppens muskler og motoriske udvikling. Mavetid er springbrættet til al videre motorisk udvikling og muskelkontrol i hele kroppen, og danner basis for trille, krybe, kravle og endda at gå.

Hovedkontrol og styrke
Styrker hovedkontrol og sørger for fri bevægelighed i nakken, som kan være med til at afhjælpe torticollis eller favoritsider.

Hjælper maven i gang
Hjælper til god fordøjelse, nedsætter forstoppelse og hjælper mod reflux. Det styrker omkring mave og lukkemusklerne fra mave til hals.

Hænder i fokus
Der sker en udvikling af hændernes, armenes og skuldrenes styrke, kontrol og koordination.

Sanser og opmærksomhed
Hjælper med integration af sanserne, kognitiv udvikling og social forståelse.

Spædbarnets visuelle funktioner
Fremmer visuel udvikling, fordi der trænes afstandsbedømmelse, rum/retningsfornemmelse og samsyn. Øjenmusklerne stimuleres, når de kigger op, ned og til siderne.

Hvad kan der gøres, hvis din baby ikke bryder sig om mavetid?

Hvis du oplever, at dit spædbarn ikke bryder sig om at ligge på maven, bliver ked af det eller ikke formår at kigge til begge sider, så tyder det på, at der er noget som ikke er som det skal være. Ofte er der brug for en kombination af behandling og træningsøvelser til at oprette et godt motorisk grundlag.

Sansefys tilbyder Babytjek på 60 min for at se nærmere på grunden til ubehaget ved mavetid med en fysioterapeutisk undersøgelse. Du kan læse mere om Sansefys Babytjek.

Book online her

 

 

 

BABYTJEK

Læs om Babytjek