Bananform hos baby

Mistænker du, at din baby har bananform? Måske har sundhedsplejersken nævnt det eller du har selv lagt mærke til at din baby ligger i c-form med kroppen?

Book her

Hvad er bananform hos baby?

En del forældre spørger til bananform eller c-form, når de er til babytjek i klinikken. Hvad er det, har min baby det og hvad er konsekvensen af det?

Hvis din baby har bananform, så betyder det, at din baby ligger og bøjer kroppen til den ene side. Altså trækker musklerne sammen og gør sig “kortere” i den stærke side. Bananform er i princippet kun når baby bøjer til samme side hver gang.

Hos nogle er bananformen eller c-form tydelig og udtalt, mens hos andre babyerne er bøjet næsten ikke til at spotte. Et lille svaj til samme side i forskellige stillinger er også bananform.

Hvis baby kan lave bananform til begge sider, nogle gange trækker i højre og andre i venstre side, så er nok bare baby, som udforsker nye bevægemønstre. Så hold godt øje. Eventuelt kan du kigge dine billeder igennem for at spotte om bananformen altid er til samme side.

Hvad betyder det at have bananform?

Hvad betyder det så, hvis baby har bananform og kun bøjer til den samme side?

Dette betyder, at der er spændinger i kroppen, som holder baby i c-form eller bananformen. Det kan være en låsning, en spænding i musklerne, større styrke eller stramt bindevæv i den “korte” side.

Jeg kigger efter bananformen i situationer hvor baby ligger på maven, ligger på ryggen, hvis man hænger dem på hovedet, hvis man løfter dem uden at støtte under numsen, så de hænger, når man sidder med dem.

 

bananform hos baby

Hvis din baby laver bananform anbefales det at få tjekke det hos en behandler, da det jo betyder at baby er stærkere i den ene side ift den anden.

Jeg ser, at det kan påvirke krybet, amning (fordi det er svært at ligge og slappe af på siden), svært at pivotere til den ene side, kan give favoritside og give spændinger og ubehag i kroppen.

Hvad du selv kan gøre?

• Prøv at rette baby let ud, hvis du kan få lov uden at det er ubehageligt.

• Hold øje med, hvordan du holder baby på armen eller når de sidder hos dig. Kan du rette let op?

• Prøv at massere på den side med bananform, den “korte” side.

• Søg behandling, for at få løsnet op og få de korrekte hjemmeøvelser, der passer specifikt til din baby.

Har du lagt mærke til bananform hos din baby?

Bananform og babybehandling

Når du kommer til babybehandling hos Julie fra Sansefys, så er du i gode hænder. Julie undersøger og behandler bananform og andre spændinger med nænsomme og blide teknikker. Du vil også blive instrueret i hjemmeøvelser, så du selv har gode redskaber at gå i gang med.

Du kan læse mere om vores babybehandling og babytjek her.

Book her

  Har du spørgsmål til, hvorvidt jeg kan hjælpe dig?

  Du får svar indenfor 24 timer på hverdage!

  Beskriv din problemstilling

  Dit navn

  Din e-mail

  Dit telefonnummer