Hvad er kolik hos spædbørn?

Hvad gør man, hvis ens baby har kolik? Kan kolik behandles hos en babyfysioterapeut? Går kolik væk ad sig selv?

Book her

Kolik og ondt i maven

For mange er kolik desværre blevet en “skraldespandsdiagnose”, hvor alle babyer, som græder får dette mærkat.  Derefter får man beskeden “du skal bare vente og se tiden an”. Det er svært, især som førstegangsforældre, at vide hvornår ens baby græder mere end “det normale”. Men et babytjek kan altså være en god ide, for at udelukke låsninger eller spændinger hos din baby.

Du har helt sikkert hørt “ det er umodne tarme” og “vent nu bare og se, det går over efter 3 måneder”. Men gud, hvor 3 måneder bare lang tid at vente, hvis man står med en ulykkelig baby. Og hvad så hvis man venter, og det bare ikke bliver bedre af sig selv?

Man kan ikke behandle på umodne tarme, men det kan være en god ide, at tjekke op om det er noget andet, som generer din baby. Man er jo heller ikke selv i hopla, når har ondt i ryggen eller hold i nakken.

Kolik og babybehandling

Jeg ser en del babyer i klinikken, som græder mere end “standarden”. I mange tilfælde er der noget som generer dem, hvilke trigger gråd, træthed, flitsbuer, anstrengthed og spændte muskler.
Mange af dem jeg ser til behandling i klinikken bliver mere rolige efter behandling, så det er helt sikkert “et forsøg værd”.

Kom til et babytjek og babybehandling for “kolik” hvis din baby:

• Presser, har ondt i maven og græder

• Græder meget og/eller det er svært at holde ud

• Flitsbuer og spænder meget i kroppen

• Har uforklarelige grædeture/ er utrøstelig

• Ammeproblemer, der giver luft i maven

 

“Min datter på 2,5 måneder havde mange mavesmerter og lå skævt. Jeg kontaktede Julie som lyttede og vi fik den bedste behandling, hvor både mor og baby hyggede sig. Vi fik øvelser med hjem som har hjulpet i stor grad. Jeg kan kun anbefale Julie til andre med små børn.”

– Mor til datter på 2,5 måneder

 

“Vores datter på 2 måneder har de sidste 3 uger været dybt ulykkelig fra 17-00. Vi blev enige om at prøve fysioterapi, da hun så en smule skæv ud, og kun ville kigge til den ene side.
Efter én (!!!) behandling hos Julie har vi nu et roligt barn, der er meget mere bevægelig, har en helt anden udstråling, og som er stoppet med at græde hver aften. Kæmpe anbefaling herfra!”

– Mor til baby på 2 måneder

Jeg vil altid anbefale at smutte forbi en babybehandler, som kan tjekke om der er spændinger, låsninger eller andre gener, som kan fjernes med behandling og hjemmeøvelser!

Her er sundhed.dks side om kolik, hvis du vil læse mere

Oplever du meget gråd, spændthed eller flitsbue hos din baby? Så book et babytjek hos Sansefys i Valby hos babyfysioterapeut Julie.

Book her

Sansefys Instagram