Hvad er kolik hos spædbørn?

Hvad gør man, hvis ens baby har kolik? Kan kolik behandles hos en babyfysioterapeut? Går kolik væk ad sig selv?

For mig er Kolik desværre blevet en “skraldespandsdiagnose”, hvor alle babyer som græder får dette mærkat og man “bare skal vente og se tiden an”. Det er svært, især som førstegangsforældre, at vide hvornår ens baby græder mere end “det normale”.

Du har helt sikkert hørt “ det er umodne tarme” og “vent nu bare og se, det går over efter 3 måneder”. Men gud, hvor 3 måneder bare lang tid at vente, hvis man står med en ulykkelig baby. Og hvad så hvis man venter, og det bare ikke bliver bedre af sig selv?

Man kan ikke behandle på umodne tarme, men det kan være en god ide, at tjekke op om det er noget andet, som generer din baby. Man er jo heller ikke selv i hopla, når har ondt i ryggen eller hold i nakken.

Jeg ser en del babyer i klinikken, som græder mere end “standarden”. I mange tilfælde er der noget som generer dem, hvilke trigger gråd, træthed, flitsbuer, anstrengthed og spændte muskler.
Mange af dem jeg ser til behandling i klinikken bliver mere rolige efter behandling, så det er helt sikkert “et forsøg værd”.

Jeg vil altid anbefale at smutte forbi en babybehandler, som kan tjekke om der er spændinger, låsninger eller andre gener, som kan fjernes med behandling og hjemmeøvelser!

Genkender du disse tegn?

  • Græder mere end andre

  • Kan være utrøstelig

  • Spænder op i kroppen

  • Virker anstrengt

  • Flitsbue

  • Græder især om aftenen eller tidlig morgen

Oplever du meget gråd, spændthed eller flitsbue hos din baby? Så book et babytjek hos Sansefys i Valby hos babyfysioterapeut Julie.

Book her