Amning – 5 facts du sikkert ikke vidste

I forbindelse med at vi tilbyder ammevejledning og kombipakke med ammevejledning og babybehandling, så har jordemoder Anne-Sofie skrevet om et par spændende ammefacts.

Her er 5 facts om amning

1. Næring i modermælk

Modermælk er dynamisk og unik. Den er tilpasset til lige præcis dit barn og forandrer sig ligeledes igennem dagen. Mælkens sammensætning varierer derfor fra mor til mor, tilmed fra bryst til bryst.

2. Modermælk og madvarer

 Modermælk kan farves af, hvad du indtager. Bliv derfor ikke forskrækket, hvis den har skær af fx orange, grøn eller lyserød. Det skyldes kosten og er helt normalt.

3. Amning og dit energiforbrug

30% af dit daglige energiindtag bruger kroppen på at lave mælk til dit barn. 30.. Hjernen kræver ca 25%. Tænk over den, og vid at det giver mening, at du er sulten efter sådan en amning.

4. Amning booster immunforsvaret

Brystet fortolker barnets spyt, og tilpasser mælken herefter. Er dit barn syg, vil din krop hurtig vide af det og sende ekstra antistoffer og næring i dit barns retning. Total smart.

5. Amning påvirker din krop mere end du måske tror

I ammeperioden mindskes din knoglemasse, da kalk trækkes ud af knoglerne og videregives til dit barn gennem mælken. Når du ophører med at amme, vender dine knogler tilbage til deres oprindelige tilstand.